Omdat ik nog een berg groente in de koelkast had liggen die, als ik er niets mee zou doen, weldra op de bodem van de groene container zouden belanden, moest ik wel koken. Het werd een voedzame, lauwwarme salade.
Men neme:
400 gr gedopte en in kleinere stukjes (van plm 3 à 4 cm gesneden) sperziebonen
200 gr in ringen gesneden prei (ongeveer 1 stengel)
250 gr spekjes
pijnboompitjes
citroensap
croutons
(citroen)mayonaise
chilipoeder
Kook de boontjes in ruim water in ongeveer een kwartiertje gaar. Je hoeft geen zout toe te voegen, want de spekjes zijn al zout genoeg. Bak de prei op hoog vuur in een eetlepel olie in een minuut of 5 gaar. Bak de spekjes op de manier waar jij van houdt (die van mij waren tussen zacht en uitgebakken in). Giet de boontjes af en spoel goed na met koud water. Mix de boontjes, de prei, de spekjes, een eetlepel citroensap en een eetlepel mayo met elkaar in een kom. Verdeel over de borden en schud hier nog wat (geroosterde) pijnboompitjes en croutons overheen. Hierna kan je er nog wat chilikruiden overheen malen. Lekker met brood met wat aioli.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie!