Men neme:
1 zak boerenkool
800 gram aardappels
1 bakje spekjes
1 rookworst
250 gram geraspte kaas (belegen)
nootmuskaat
scheutje melk
25 gram boter
peper en zout
Kook de aardappels in een laag water goed gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg er een scheutje melk en de boter aan toe. Breng de gladgestampte massa op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Bak de spekjes samen met de in plakjes gesneden rookworst in een wok (geen olie of boter toevoegen). Voeg na een minuut of 3 de boerenkool toe en roerbak deze nog 5 minuutjes mee. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het roerbakmengsel in de ovenschaal en giet hier de puree overheen. Strijk dit mooi glad en strooi de geraspte kaas eroverheen. Dit kan 20 à 25 minuutjes in de oven.
Eet smakelijk en een fijne donderdag!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie!