dinsdag 18 december 2012

Le Repas du Jour

Vandaag een supergemakkelijk, maar heerlijk recept dat met veel verschillende soorten groenten te combineren is.
Men neme
groente naar keuze (bijvoorbeeld boontjes, broccoli, aardappel of bloemkool)
een half bakje spekjes
een ui
25 gram boter
2 à 3 eetlepels bloem
200 ml room
200 ml melk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook je groenten in kleine stukjes tot het net gaar is. Bak de spekjes zonder boter of olie en voeg hier, als de spekjes zacht zijn geworden, de gesnipperde ui aan toe.  Laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg hier de bloem aan toe en roer goed door. Laat eventjes 'koken', dan is de bloemsmaak weg. Voeg de room en de melk toe en roer goed door. Leg je groente netjes neer in een ovenschaal, verdeel hier de spekjes en ui overheen en overgiet het geheel met de saus. Klein beetje peper toevoegen (pas op met zout, de spekjes zijn natuurlijk al erg zout) en een minuutje of 20 in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes, want die kan je dan zo lekker door de saus heen halen. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...