maandag 31 december 2012

Quick Tip: Honing-Zeezout Masker

Ziek zijn + veel ongezond eten + slecht slapen resulteert bij mij, helaas, meestal in een ronduit beroerde huid. Naast wallen onder mijn ogen, die nog redelijk te maskeren zijn, rukt er ook een klein legertje ontstekingen op, ook wel puistjes genoemd. Normaal gesproken heb ik altijd wel een maskertje klaar liggen, maar nu waren die allemaal op of met een verkeerd doel. Ik had iets zuiverends nodig, en snel.

Na een kleine zoektocht op internet bleek zeezout de beste oplossing van alle mogelijkheden die ik in huis had. Door onder andere zink, calcium en natrium werkt zeezout ontstekingsremmend en wondhelend, prima dus voor mijn polkadot-gezichtje (ja, dat is wat overdreven, maar wat dramatiek mag wel, met zo'n vrouwenprobleempje). Ik mixte het zout met wat honing, om de boel een beetje op mijn gezicht te laten plakken, omdat ik het toevallig in huis had en omdat honing echt heel goed voor je huid is. Honing werkt antiseptisch (je kan honing ook ontzettend lang bewaren zonder conserveringsmiddelen, puur omdat het zo antibacterieel werkt), wondhelend (dit is wetenschappelijk aangetoond) en het maakt je huid ontzettend zacht.
ik mixte ongeveer een theelepel zeezout met twee theelepels honing in een kopje. Ik bracht het aan op mijn gezicht met een foundationkwast, omdat honing natuurlijk super sticky is en zo was het nog een beetje uit te smeren.

Dit heb ik zo'n tien minuutjes op mijn gezicht laten zitten. Ik wilde het eigenlijk langer doen, maar er werd een zekere kleine dame wakker, die om melk schreeuwde. Ik zou denk ik aanraden om het een minuutje of twintig te laten zitten. Het kan zijn dat het wat gaat prikken door het zout, je kent het gevoel misschien wel van het in de zee lopen met een wondje. Even prikken is niet erg, als het pijnlijk wordt, moet het er meteen afgewassen worden. Dit gaat het gemakkelijkst met wat warm water, omdat dit de honing wat verdunt. Als je wilt, kan je je huid nog even scrubben met het zout. Droog je huid af en smeer hem in met wat jojoba olie (dit is natuurlijk pure promotie en optioneel ;-) ). Daarna geniet je van je zachte en gladde huidje!

Hele fijne jaarwisseling allemaal, tot volgend jaar!!!

2 opmerkingen:

  1. Het zit erop as we speak! Kleine waarschuwing voor wie het ook wilt proberen, het druipt wel ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...