woensdag 5 december 2012

Natuurlijke Oliën: Zoete Amandelolie

In het tweede deel van Natuurlijke Oliën (zie hier die van vorige week), wil ik het graag hebben over mijn favoriete gezichtsverzorging. Tijdens mijn zwangerschap werd mijn huid zó droog, dat er niet tegenop te smeren was. Hoewel ze in het laatste deel heel glad was, trok de boel de hele dag eigenlijk nogal. Te rijke dagcrèmes werkten ook niet, dan glom ik de wereld de hele ochtend tegemoet. Toen kwam ik op internet een artikel tegen over olie als dagverzorging. Ik gebruikte al heel lang olie om mijn lichaam mee in te smeren (vroeger babyolie, later kokosolie), dus ik wilde het wel eens proberen. Er zijn alleen zo veel natuurlijke oliën, dat het lastig was om uit te vinden welke (combinatie) voor mijn huid het beste werkte. Nu, bijna een half jaar later gebruik ik nog steeds de olie die ik toen al het fijnste vond: amandelolie.

Ik doe op zich weinig bijzonders met mijn huid, ik scrub regelmatig (deze is heel erg fijn, ik ben al aan mijn tweede tube bezig) en gebruik zo nu en dan een maskertje. Ik haal niet eens elke avond braaf mijn make-up eraf (ik zit me al in een hoekje te schamen) en ik ben ook erg goed in het pulken aan plekjes (ja yak, I know). Toch ziet mijn huid er best prima uit en ik denk dat dat dankzij mijn olietje is.

Hoe gebruik ik deze olie? 's Avonds haal ik mijn make-up eraf met een facewash, al moet ik nog op zoek naar één die mijn huid niet zo irriteert. Dan haal ik met een watje met tonic (deze) de laatste restjes weg. Ik verdeel wat druppels olie (ongeveer 6) over mijn handen, warm het op, en smeer mijn gezicht ermee in. Klaar! 's Ochtends splash ik alleen even wat water op mijn gezicht om wakker te worden. Fijner is hij zelfs nog na het douchen. Dan kan je hem verdelen over je nog natte huid en je bent de hele dag gegarandeerd van zachte wangetjes.

Nog wat feitjes over dit goedje:
Zoete amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne, carbohydrataten, vitamines A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Het is een verzachtende olie, waar vooral droge en rijpe huidjes baad bij hebben. Hij reguleert het vochtgehalte en vermindert huidirritaties. Ideaal als massageolie, babyolie, wondheling (en bij littekens dus), haarolie, lippenbalsem, nagelriemolie, gezichtsreiniger en als badolie. Kortom: als je een flesje hebt gekocht en het werkt niet voor het één, dan werkt het wel voor het ander.

Zorg wel dat je echt 100% pure zoete amandelolie hebt en niet dat het slechts een toevoeging is, je moet het in feite kunnen eten. Een ander groot voordeel van pure oliën is dat het vrij is van (schadelijke) chemicaliën en niet is getest op dieren.

3 opmerkingen:

  1. Nice! Waar kan je dit kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onder andere bij de Tuinen en Vitamin store. Ook op internet is het goed verkrijgbaar, ook bij de webshop van de Tuinen!

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...