zaterdag 1 december 2012

Le Repas du Jour

Dit hebben we afgelopen zaterdag gegeten met 3 personen. Het is afgeleid van een recept van Arla (zij heben tegenwoordig veel recepten op hun site), maar dan met producten die ik zelf toevallig in huis had: Spaghetti met gamba's.

Men neme:
1 zak gamba's met knoflook, ontdooid (wil je het iets minder pittig of heb je nog wilde plannen, neem dan gewone gamba's en voeg 1 à 2 teentjes toe)
1 sjalotje
1 grote courgette
1 flesje kookroom/pakje slagroom
1 blikje tomatenpuree
spaghetti

Kook de spaghetti niet te zacht. fruit het gesnipperde sjalotje in olijfolie, voeg de gamba's en de courgette toe en bak tot de courgette zacht is, en de gamba's goed zijn (dit gaat snel, na een minuut of 4 op hoog vuur is het al klaar). Doe het courgette-gambamengsel even in een bakje. In dezelfde (wok)pan schenk je de kookroom, en hier voeg je de tomatenpuree aan toe. Roer tot een glad mengsel. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep de spaghetti, de courgette en gamba's en de saus op de borden, klaar! Wij hadden er nog wat salade caprese bij (tomaten, mozzarella, pesto (nee, geen basilicum) en wat peper) en brood bij, dan is dit meer dan genoeg voor 3 personen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...