woensdag 21 november 2012

Le Repas du Jour

Een van de eerste 'ingewikkeldere' dingen die ik helemaal zonder recept heb gemaakt en wat nog daadwerkelijk gelukt was ook: Hartige taart!

Men neme (voor plm 3 personen):
1 pakje spekjes
1 halve zak prei (voor de luie mensen) (voor de niet-luie mensen, ongeveer 1 hele prei)
100 gr geraspte kaas
6 blaadjes bladerdeeg
3 eieren
200 ml slagroom

Bak de spekjes in een koekenpan en giet het vet af. Bak de prei even mee tot deze zacht is. Bekleed de ovenschaal met de ontdooide plakjes bladerdeeg, druk ze goed op elkaar en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel het prei-spek mengsel over het bladerdeeg. Kluts de eieren met de slagroom en giet dit over de prei en het spek. Top af met een flinke laag geraspte kaas en wat peper. Een halfuurtje in de oven op 180 graden Celcius (oh ja, oven voorverwarmen...) en eet smakelijk!
Omdat ik een beetje een suffie ben en dus het hele pak bladerdeeg tegelijk had ontdooid, had ik nog 4 plakjes over. Deze heb ik uiteindelijk op een met bakpapierbedekte bakplaat in reepjes gesneden, ingesmeerd met wat geklutst ei en de ene helft bedekt met de rest van de geraspte kaas en de andere helft met honing en mosterd. Tien minuutjes na de ovenschotel in de oven doen, en dus twintig minuutjes op 180 graden meebakken. Dit was ook erg lekker erbij! (Sorry voor de lelijke foto, het opscheppen faalde natuurlijk hopeloos ;-) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...